Blog

Szilveszteri Koccintúra – 2024. január 1.

Szilveszteri Koccintúra – 2024. január 1.

Immáron hagyományosan, 2024-ban is kezdjük túrával az új esztendőt! Ráadásul nem is akármilyennel!

Tarts velem 2023. december 31. és 2024. január elseje, azaz szilveszter éjszakáján és a szilveszteri mámor és másnaposság helyett, válaszd a  Visegrádi-hegységet, hogy egy jó kis éjszakai túrával indítsuk az új év első napját és ha az időjárás is megengedi, akkor egy mesés napkeltével koronázzuk meg azt.

Szorítsunk a szép időért! Ugyanis, az erdők magasabban fekvő területein a zúzmarának köszönhetően ilyenkor csodaszép a természet, amely igazán varázslatos jégvilágot tár elénk és tiszta időben, a célpontunktól, a Prédikálószékről, mesés kilátás nyílik a Duna-kanyarra. 

Persze a szilveszterhez a koccintás is hozzá tartozik, így nem fogok üres kézzel, azaz hátizsákkal érkezni. Hozom a kölyök pezsgőt és hogy ne keletkezzen miattunk több műanyag hulladék, kérlek, te pedig hozd magaddal a saját túrapoharadat!

Bár nem megyünk túl sokat – 8 km oda és ugyanennyi vissza is -, de kell egy kis kihívás is az első napra, így szintkülönbség is vár ránk az útvonal során. Azonban ne aggódj, mert a kilátónál nem csak koccintunk az új év tiszteletére, hanem tartunk egy kis morzsapartit is a hatékony energia-visszatöltés érdekében. Így ha maradt otthon bejgli, vagy más süti, esetleg nem falta be még a család az összes szaloncukrot, akkor hozd el és bedobjuk a közösbe!

A csapat összetételétől, kedvétől és erejétől, illetve a terep- és időjárási viszonyoktól függően választjuk majd meg a visszautat és ha benne van mindenki, akkor egy kicsit nehezebb, hosszabb, de jóval szebb  úton térünk vissza a parkolóhoz. Ebben az esetben a Vadálló-kövek, Malom-völgy, Rám-szakadék útvonalon térünk vissza Dobogóköre.

Miután sötétben vágunk neki az ösvénynek, így a fejlámpádat, vagy elemlámpádat ne felejtsd otthon és az sem árt, ha fel is töltöd az aksiját, vagy friss elemeket teszel bele.

Az eseményen való részvétel ingyenes! Ha tudsz valakit hozni, azaz befér az autódba, akkor kérlek jelezd, hogy olyanok is tudjanak jönni, akiknek nincs autójuk!

Időpont:

2024. január 1. vasárnap 05:00

Találkozási pont:

Dobogókő, Báró Eötvös Loránd Menedékház előtti parkoló, buszvégállomás

Felszerelés:

  • megfelelő túracipő, amely csúszós talajon is  tökéletesen támogat
  • ha van, akkor csúszásgátló, vagy microspike – hómacska (a biztonság kedvéért, ha jeges lenne a terep)
  • túrabot (amennyiben szoktad használni)
  • réteges öltözet
  • meleg kesztyű
  • pohár
  • folyadék a túra idejére
  • süti 🙂
  • jó hangulat