Blog

SALEWA – Ultra Flex 2 Mid GTX

SALEWA – Ultra Flex 2 Mid GTX

Az új túratárs – bár igen kalandos és majdnem szívinfarktust okozó úton, hála a Magyar Posta „remekbe szabott” szolgáltatásának – végre az utolsó pillanatban megérkezett. 😃

SALEWA – Ultra Flex 2 Mid GTX

SALEWA – Ultra Flex 2 Mid GTX

Sohasem próbáltam (itthon nem kapható), de miután az Adidas és a Hoka is hűtlen lett hozzám – ugyanis évente megszüntetik az általam szeretett modelljeiket -, az Altra minősége pedig kukába való, így kockáztattam és rendeltem egy olyat, ami kinézetre pont erre az éles sziklákkal és sivataggal övezett útvonalra megfelelőnek tűnt.

Nem volt más választásom. Egyszerűen nincs itthon méretválaszték (modell sem erre a műfajra), az árak a Holdon és sajnos a gyártók olyan újításokat vezetnek be, ami előrevetíti, hogy nem fog kitartani az útvonal végéig, márpedig most nem lesz lehetőségem egy beduin sátorba rendelni egy újat… Évről évre tapasztalom, hogy mennyivel rövidebb ideig tartanak a viszont egyre drágább cipők.

Az első találkozás mindig meghatározó.

SALEWA – Ultra Flex 2 Mid GTX

Szép, jó az anyagválasztása, a Pomoca Speed Hiking talpa valami elképesztően jónak tűnik, kényelmes, könnyű (ez nálam alap), a lábfej előrecsúszását meggátoló technológiája profi (aztán majd meglátjuk a gyakorlatban), a gyors fűzés technikája az egyik legjobb amit idáig láttam.Egy szó mint száz, első látásra beleszerettem és nagyon bízom benne ez a szerelem tartós lesz!

SALEWA – Ultra Flex 2 Mid GTX

Persze most azonnal elviszem a Podiart tuningműhelyébe,, hogy Tircsi Attila kezei között még kényelmesebbé váljon. 😃

Nem viccelek srácok! Irgalmatlanul sokat jelent a hosszú távú útjaimon, hogy az évek során milyen betéteket használtam és ráadásul Attila a tapasztalatok alapján miképpen tudott egyre jobbakat készíteni, amelyek már nem csak futásra, hanem kimondottan a túrázásra valók. Hiszen ne feledjük, zsák van a hátunkon, más a terhelés eloszlása így a lábunkon, nem mindegy mennyi idő alatt keményedik fel, stb. Egy szó mint száz, hétfőn indulás!

Tartsatok majd velem a Közel-Keleten is!

#caminosteve #ilovehiking #hikingjordantrail #hikingjordan2021 #podiart

Az Altra Lone Peak 4 Mid RSM tartó tesztjét erre a linkre kattintva olvashatod el:

https://caminosteve.hu/az-igazi-thru-hiker-cipo-vagy-nem/