Blog

Új kalandra fel!

Új kalandra fel!

Megérkezett a várva várt csomag! (köszönöm Gréti a segítséget!)

Még ugyan hiányzik az új hátizsák, az új cipő, no és egy repülőjegy – szigorúan csak egy irányba -, viszont, már nem is kell olyan sokat aludnom, hogy végre újra ott lehessek, ahová annyira vágyik már a lelkem.

Az útvonal pár éve már szerepel a listámon, de most jött el az ideje, hogy próbára tegyük egymást. Kemény lesz. Nagyon kemény. Az egyik utolsó érintetlen vadon és az egyik nehézsége, hogy az útvonalán nincsenek jelzések, sem ösvény. Mindig neked kell eldönteni, hogy merre haladsz. Viszont vannak irgalmatlan emelkedők, mocsarak, vad terep, rengeteg folyó és patakátkelés és az időjárás viszontagságai is szép kihívást jelentenek majd, mint ahogy a készleteim feltöltése szintén. Nem kevés kaját kell majd magammal cipeljek, de azért a grönlandi 29 kilós felszerelésem súlyát nem fogom túllépni.

Grönland, Russel-gleccser

Újra egyedül a vadonban. A világ egyik legnehezebb, az adott ország valóban legnehezebb útvonalaként tartják számon, ahol jól fog jönni a tavaly, a jordániai sivatagban és hegyekben csiszolt tájékozódási és térképolvasási ismeretem. A navigációs tudás szigorú elvárás az útvonalon, mint a valóban hosszú távú túrázás tapasztalata is. A vidék különben – nem véletlenül – híres, hírhedt katonai- és terrorelhárító alakulatok kiképzőterepe is.

Az útvonal mesés, de hát melyik nem az, amely távol található a civilizációtól, ahol nem nyüzsögnek a túrázók, stb. Izgalmas lesz a felfedezése és már nagyon várom! Idáig, igazoltan, összesen 338 thru hiker teljesítette az útvonalat és igyekszem a szűk közösség tagjai közé felvételt nyerni! Megköszönöm, ha drukkoltok és külditek majd a CHI-t! Szükségem lesz rá!

Természetesen igyekszem mindenről beszámolni nektek, a felkészülésemtől, a felszerelésemen át, az út során átélt élményekig bezárólag. Ez utóbbi erősen internetkapcsolat függő lesz ugyan, de aki már Grönlandon, az USA-ban, vagy a Közel-Keleten is követte útjaimat, tudhatja, ha megoldható, nem maradtok beszámolók nélkül, vagy később pótolom őket.

Az út azonban nem fog véget érni ennek az ösvénynek a végénél, hanem, ha a jóisten megsegít, további három, legendás útvonal követi majd, melyek külön-külön is szép és más kihívást tartogatnak majd számomra. Zárásként, az utolsó útvonal egy más szempontból nagyon nehéz célt állít majd elém, de erről majd később! Odáig előbb el is kell érnem! 

Természetesen, hamarosan fellebbentem a fátylat a pontos helyszínről/helyszínekről is, de gondoltam játszunk egy kicsit! Kitaláljátok e, hogy ebben az esztendőben, milyen fába vágtam a fejszémet, azaz melyik ország vadonjába indulok el?

Steve

Ha a jordániai kalandom is érdekel, akkor a linkre kattintva olvashatsz arról is:

https://caminosteve.hu/sziriatol-szaud-arabiaig-jordanian-keresztul-jordan-trail/